
Yarıyıl tatilinde sadece o öğretmenlere 7720 TL Ek ders ödemesi yapılacak
2025-2026 eğitim öğretim yılından milli eğitim bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin yarıyıl tatilinde herhangi bir biçimde örgün eğitimden faaliyetleri kapsamında ek ders ücreti alması mümkün değildir.

Ancak bunların dışında Yarıyıl tatilinde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında yürütülen ders faaliyetleri için öğretmenlerimize ek ders ödemesi yapılacaktır.
Yarıyıl tatilinde dyk kapsamında kurs yapacağını beyan eden okullarda eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek
2025-2026 eğitim öğretim yılının başında yapılan kurs planlamaları neticesinde yarıyıl tatilinde destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceğini, yapmış olduğu kurs planlamaları ile beyan eden okulların yarıyıl tatilinde kurs faaliyetlerine devam etmeleri gerekiyor.
Bu durumda haftada 10 saat destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında derse giren bir öğretmene iki haftalık yarı yıl tatil için toplamda 20 saatlik ödeme yapılacaktır. Bu da saati 386 TL’den toplamda 7720 TL tutarında bir ek ders ücretine denk gelmektedir.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin